ΣΚΑΝΑΡΙΣΜΑ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

Ψηφιοποίηση Εγγράφων - Ψηφιοποίηση αρχείων - Ψηφιοποίηση Βιβλίων

Η ψηφιοποίηση εγγράφων και αρχείων είναι μια απαραίτητη διαδικασία στη σύγχρονη εποχή, καθώς οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί προσαρμόζονται στις ψηφιακές τεχνολογίες. Η υιοθέτηση αυτής της τεχνολογίας μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη, όπως ευελιξία, αποτελεσματικότητα και εξοικονόμηση χρόνου. Η ψηφιοποίηση εγγράφων και αρχείων έχει αλλάξει τον τρόπο διαχείρισης της πληροφορίας στη σύγχρονη εποχή.

Στο site μας, προσφέρουμε μια πλήρη σειρά υπηρεσιών ψηφιοποίησης, από τη σάρωση φυσικών εγγράφων μέχρι τη μετατροπή τους σε ψηφιακές μορφές, όπως PDF, Word και σε εικόνες. Χρησιμοποιούμε προηγμένο εξοπλισμό και λογισμικό για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη ποιότητα και ακρίβεια στη ψηφιοποίηση.

Η Ψηφιοποίηση Εγγράφων και Αρχείων, είναι μια εργασία την οποία έχω ξεκινήσει από τα τέλη της δεκαετίας του 90 μέχρι και σήμερα εργαζόμενος στην ψηφιοποίηση και το σκανάρισμα, και που την έχω τελειοποιήσει σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό και με την βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας.  Έχοντας εργασθεί στο Μαρούσι και εξυπηρετώντας γειτονικές περιοχές (Πεύκη, Μελισσια, Κηφισιά, Λυκόβρυση, Βριλήσσια, Πεντέλη, Νέο Ηράκλειο, Μεταμόρφωση αλλά την υπόλοιπη Αθήνα) παρέχω υπηρεσίες scan υψηλού επιπέδου.

Το σκανάρισμα και η ψηφιοποίηση βιβλίων, φωτογραφιών και εγγράφων, είναι μια εργασία που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί το αποτέλεσμα πρέπει να είναι συγκεκριμένων προδιαγραφών όπως θα αναλύσουμε παρακάτω. Από την ψηφιοποιηση  βιβλίων μέχρι το σκαναρισμα φωτογραφιών ( όπως και το Scanning σε σχέδια) και εγγράφων, η διαδικασία και ο τρόπος ποικίλει ανάλογα με το αρχείο. Αν σκέφτεστε: “Που μπορώ να σκανάρω εγγραφα;” η απάντηση είναι απλή: Στη Διονύσου 25-27 στο Μαρούσι. Στο Κατάστημα με την επωνυμία “Γιάννης Πανταζής”. Σκανάρουμε και ψηφιοποιούμε, έγγραφα,  βιβλία, φωτογραφίες, έντυπα και σημειώσεις.

Ψηφιοποίηση και Σκανάρισμα παλαιών φωτογραφιών

Το σκαναρισμα φωτογραφίας και παλαιων φωτογραφιων είναι μια ιδιαίτερη εργασία. Το πώς γίνεται η ψηφιοποίηση εγγράφου είναι πολύ δύσκολο να το  αναλύσω σε λίγες γραμμές.  Κάθε αρχείο είτε είναι φωτογραφία, σχέδιο, χάρτης ή βιβλίο, σκαναρεται με διαφορετικές παραμέτρους. Οι φωτογραφίες όμως σκαναρονται με ρυθμίσεις τέτοιες ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν περισσότερη και καθαρή πληροφορία-εικόνα. Είναι επίσης σημαντικό στο σκανάρισμα φωτογραφιών, το αρχείο να είναι ελαφρύ αλλά να μην χάνει και την ποιότητά του. 

Η ψηφιοποίηση και το σκανάρισμα παλαιών φωτογραφιών αποτελούν σημαντικές διαδικασίες για τη διατήρηση και την αναβίωση της ιστορίας και της κληρονομιάς μας. Μέσω αυτών των διαδικασιών, είναι δυνατόν να αποκατασταθούν και να διατηρηθούν φθαρμένες ή κατεστραμμένες φωτογραφίες, ενώ παράλληλα μπορούμε να τις μοιραστούμε με φίλους και συγγενείς, ακόμα και σε ψηφιακή μορφή.

Το σκανάρισμα παλαιών φωτογραφιών απαιτεί έναν καλό σαρωτή, ο οποίος μπορεί να καταγράψει με ακρίβεια τις λεπτομέρειες και τα χρώματα της εικόνας.

ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΣΚΑΝΑΡΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ

Ψηφιοποίηση - Σκαναρισμα Βιβλίων

Η ψηφιοποίηση και το σκανάρισμα βιβλίων αποτελούν δύο βασικές διαδικασίες στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας. Στόχος αυτής της διαδικασίας είναι η μετατροπή των φυσικών βιβλίων σε ηλεκτρονική μορφή, προκειμένου να διευκολύνουν την πρόσβαση, την αναζήτηση και τη διαχείριση των πληροφοριών που περιέχουν.

Στο πλαίσιο αυτό, η ψηφιοποίηση βιβλίων συμβάλλει στην προστασία και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και στη διάδοση της γνώσης σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, η δυνατότητα αναζήτησης και ανάγνωσης των ψηφιοποιημένων βιβλίων από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη μέσω του διαδικτύου, καθιστά την εκπαίδευση και τη μάθηση πιο προσιτές σε όλους.

Τα βιβλία πρέπει να σκανάρονται – ψηφιοποιούνται με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε τα γράμματα να είναι συμπαγή και μαύρα (ή άλλο χρώμα, αν ψηφιοποιούνται έγχρωμα) αλλά και το αρχείο να είναι ελαφρύ. Υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι για να είναι ένα βιβλίο σκαναρισμένο και παράλληλα ευκρινές.  Παράλληλα να είναι ελαφρύ  σαν αρχείο για να μπορεί να μεταφερθεί και τυπωθεί γρήγορα αν χρειαστεί.

ΣΚΑΝΑΡΙΣΜΑ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

Ψηφιoποίηση - Σκαναρισμα σε PDF

Χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, μετατρέπουμε τα χαρτιά, τα βιβλία, τα περιοδικά και άλλα φυσικά έγγραφα σε ψηφιακή μορφή. Η διαδικασία ψηφιοποίησης περιλαμβάνει τη σάρωση, την καταγραφή και την ταξινόμηση των πληροφοριών.

Σκαναρουμε τα έγγραφα σας κυρίως σε μορφή pdf που είναι ο καλύτερος τρόπος για κάποια αρχεία. Τα βιβλία για παράδειγμα με την ψηφιοπόιηση σε pdf μετατρέπονται σε πολυσέλιδο αρχείο ευκολα διαχειρίσιμο. Όμως όπου χρειάζεται, μπορούμε να τα ψηφιοποιήσουμε σε μορφή tiff, jpg ή και png αν χρειάζεστε ελαφρύτερα αρχεία.

Ψηφιοποίηση - Σκανάρισμα σε OCR

Η δημιουργία ενός σκαναρισμένου αρχείου σε OCR είναι ένας τρόπος έτσι ώστε ο κάτοχος του αρχείου να μπορεί μέσα σε ένα ψηφιοποιημένο βιβλίο 500 σελίδων για παράδειγμα, να αναζητήσει και να βρει το κομμάτι ή τις σελίδες κειμένου που τον ενδιαφέρουν χωρίς να κάνει χρονοβόρο “scroll down” ψαχνοντάς τα “με το μάτι”.

OCR είναι η διαδικασία αναγνώρισης, τυπωμένου κειμένου ή κειμένου που έχει γίνει ψηφιακό αρχείο από σκάνερ. Σε μορφή OCR μπορεί μετατραπεί ένα αρχείο pdf και να παραμείνει pdf με τη διαφορά οτί τα κείμενα θα μπορούν εκτός από αναγνωρίσιμα να μπορούν να γίνουν και copy paste σε αρχείο word.

Τα αρχεία OCR είναι λοιπόν είναι ναρχεία PDF. Σκαναρισμα σε OCR μπορεί να γίνει και για σχέδια

 

Ψηφιοποίηση - Σκανάρισμα Εγγράφου σε OCR και μετατροπή σε Word

Στο κατάστημά μας, σας προσφέρουμε υπηρεσίες ψηφιοποίησης και σκαναρίσματος εγγράφων σε OCR, καθώς και μετατροπής αυτών σε Word.

Η ψηφιοποίηση εγγράφων έχει γίνει ζωτικής σημασίας στην εποχή της τεχνολογίας, καθώς επιτρέπει την αποθήκευση, αναζήτηση και διαχείριση πληροφοριών με απίστευτη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν το σκανάρισμα εγγράφων σε υψηλή ανάλυση και την εφαρμογή τεχνολογίας OCR (Optical Character Recognition), η οποία μετατρέπει το κείμενο σε ψηφιακή μορφή που μπορεί να επεξεργαστεί σε προγράμματα όπως το Microsoft Word.

Η εξελιγμένη τεχνολογία OCR που χρησιμοποιούμε αναγνωρίζει  τους χαρακτήρες και τη δομή του κειμένου, διασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή μετατροπή σε Word. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επεξεργαστείτε, να μοιραστείτε και να αποθηκεύσετε τα έγγραφά σας με άνεση και ασφάλεια.

Ένα αρχείο μπορεί να ψηφιοποιηθεί σε OCR και να μετατραπεί σε word. Μια τέτοια μετατροπή (Σκανάρισμα εγγράφου σε word) χρησιμεύει στο να πάρει κάποιος κομμάτια κειμένου από σκαναρισμένο έντυπο σε επεξεργάσιμη μορφή και να τα ενσωματώσει σε δικό του κείμενο ή να το τροποποιήσει. Η ψηφιοποίηση σε word λειτουργεί καλύτερα σε σελίδες καθαρού κειμένου κι όχι τόσο σε σελίδες με πίνακες και διαγράμματα. Αλλά και πάλι είναι μια σημαντική βοήθεια.

ψηφιοποίηση σκαναρισμα αρχείου εγγραφου

Το καταστημά μας προσφέρει προσαρμοσμένες λύσεις, ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησής σας, είτε πρόκειται για μικρά είτε για μεγάλα αρχεία. Επιπλέον, προσφέρουμε υπηρεσίες ευρετηρίασης και ταξινόμησης, οι οποίες καθιστούν ευκολότερη την πλοήγηση και την αναζήτηση στα ψηφιακά αρχεία.

Είτε πρόκειται για Φωτογραφίες, Βιβλία, Έγγραφα και Αρχεία και είτε βρίσκεστε στο Μαρούσι ή στις γειτονικές περιοχές (Πεύκη, Μελισσια, Κηφισιά, Λυκόβρυση, Βριλήσσια, Πεντέλη, Νέο Ηράκλειο, Μεταμόρφωση), στο κατάστημα Γιάννης Πανταζής – Διονύσου 25-27 Μαρούσι, μπορούμε να σας παράσχουμε υπηρεσίες σκαναρισματος και ψηφιοποίησης υψηλού επιπέδου οι οποίες περνούν τρία στάδια ελέγχου πριν παραδοθούν. Πρώτα ελέγχουμε τα έγγραφα, μετά σκανάρουμε-αποθηκεύουμε και μετά ελέγχουμε την ποιότητα της ψηφιοποίησης και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία στα τεμάχια που πιστεύουμε ότι χρειάζονται βελτίωση. Στο τέλος παραδίδουμε την εργασία σε USB, CD ή DVD

Είτε είστε ιδιώτης, είτε εταιρεία, θα χαρώ να παράσχω υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ψηφιοποίησης και Scanning (βιβλίων, εγγράφων, σχεδίων). Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου.

ΜΑΡΟΥΣΙ-ΚΗΦΙΣΙΑ-ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-βορεια προαστια

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ

Διονύσου 25-27, Μαρούσι

210 6120696

email: pantcopy@gmail.com

Δευτέρα: 9:00π.μ.–5:00μ.μ.
Τρίτη: 9:00π.μ.–8:30μ.μ.
Τετάρτη: 9:00π.μ.–5:00μ.μ.
Πέμπτη: 9:00π.μ.–8:30μ.μ.
Παρασκευή: 9:00π.μ.–8:30μ.μ.
Σάββατο: 9:00π.μ.–2:00μ.μ.
Κυριακή: Κλειστά